Brandweer zet traumabeertje in voor blussen van brand in Eindhoven.

Eindhoven- De brandweer van Eindhoven is dinsdagmiddag rond 12:35 voor de tweede keer vandaag uitgerukt voor een boom in brand aan de Wassenhovestraat in Eindhoven. De boom rookte nogal en er kwam rook vanuit de stam naar buiten. De brandweer is met een warmtebeeldcamera aan het bekijken hoe ze het moeten aanpakken. De brandweer heeft dmv een traumabeer wat normaal gebruikt wordt voor kleine kinderen die bij een ongeval betrokken raken,  in het bovenste gat van de boom te stoppen een afgesloten kanaal gemaakt. Vervolgens hebben ze alles vol water gezet om de brand uit te krijgen. De brandweer heeft ruim 1000 liter water in de boom gepompt. Daarna nog met schuim geprobeerd. Ze gaan er vanuit dat de boom nu niet meer brandt , enkel nog wat stoomt.  De brandweer is bijna anderhalf uur bezig geweest met de boom. Vanochtend rond 9:40 werd de brandweer ook opgeroepen voor dezelfde boom ook toen heeft de brandweer er ook al water in gepompt.