Schoten afgevuurd tijdens Oud en Nieuw Eindhoven.

Eindhoven – Twee mannen hebben in de nacht van de jaarwisseling op de Tongelresestraat in Eindhoven in de lucht geschoten. Dat blijkt uit een brief van burgemeester Jorritsma over het verloop van oud en nieuw in Eindhoven.

Meer details over die schietpartij zijn niet bekend. De schoten waren een van vele incidenten waar de stad in de nacht van 31 december op 1 januari mee te maken had. De burgemeester schrijft in de brief dat het volgens de politie ‘een drukke jaarwisseling’ is geweest. Als mede-oorzaak geeft de politie dat de weersomstandigheden goed waren, er daardoor veel publiek op straat was en dat er veel evenementen plaatsvonden op die dag. Naast de schietpartij was er een vuurwerkexplosie in een woonhuis aan de Petrus Canisiuslaan. Daar vielen geen gewonden bij maar er was wel veel materiële schade.Op de Torenallee in Eindhoven ontstond een uitslaande brand in een appartement. Waarschijnlijk kwam er vuurwerk op het balkon terecht waardoor kunstgras vlam vatte. Ook hier vielen geen gewonden.

Wel raakte een man ernstig gewond bij een steekincident in een parkeergarage bij Q-park de Heuvel/Ten Hagestraat. De politie heeft daar drie verdachten voor opgepakt. Naast deze voorvallen schrijft de burgemeester dat er 82 afvalbakken, een tafeltennistafel, 10 kolkdeksels, 10 verkeersborden en 4 parkeerautomaten zijn beschadigd door (vuurwerk)vandalisme. Dat komt neer op een schadepost van 62.000 euro. En dat is vergelijkbaar met vorig jaar.