Dongense trucker had niets van doen met aanrijding met de gele hesjes in Vise (Belgie)

Tilburg – De uit Dongen afkomstige vrachtwagenchauffeur die zaterdagavond op verzoek van de Belgische Justitie werd aangehouden als verdachte van een dodelijke aanrijding in Visé, Belgie, is zondag 13 januari op last van de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld.

De man blijkt niet betrokken te zijn geweest bij de aanrijding en is ook geen verdachte meer. De Nederlandse politie heeft uitvoering gegeven aan deze opdracht en heeft de man in vrijheid gesteld. Ook de inbeslaggenomene truck werd teruggegeven aan de eigenaar.

De verdachte zou tijdens een protest van de gele hesjes zijn doorgereden waardoor iemand onder zijn vrachtwagen kwam. Het slachtoffer overleed ter plekke. De politie startte die avond een massale zoekactie naar de trucker.