Koninklijke marechaussee arresteert monteur op Maastricht Aachen Airport vanwege alcoholgebruik.

Op zaterdag 9 februari is op Maastricht Aachen Airport door de Koninklijke Marechaussee een monteur van een vrachtvlucht aangehouden op verdenking van alcoholgebruik.

De monteur, een 40-jarige Rus, meldde zich voor toegang tot airside van luchthaven Maastricht Aachen Airport en werd door de Marechaussee gecontroleerd. De monteur wordt volgens de luchtvaartregels aangemerkt als crewlid. Bij de controle, in het toestel waar de man aan het werk was, viel het de marechaussees op dat hij naar alcohol rook en werd een voorlopige blaastest bij hem afgenomen. Hierbij blies hij boven de toegestane hoeveelheid en is aangehouden.

In de luchtvaart geldt andere wetgeving met andere normen dan bij drankgebruik in het verkeer. De verdachte kreeg, na tussenkomst van de luchtvaartpolitie en het Openbaar Ministerie Limburg, een schikking aangeboden van €2.300,-. Deze is door hem betaald.

Foto: Facebook Koninklijke marechaussee