Schietpartij Helmond, dader zwaargewond bij achtervolging in Deurne. Auto belandt in voortuin .

Helmond / Deurne – Op de Zeppelinstraat in Helmond heeft in de vroege donderdagochtend van 28 februari rond 4 uur een schietpartij plaatsgevonden. In de woning waren op dat moment drie mensen aanwezig, een man , een vrouw en een kind van 4 jaar. Omdat de bewoner de voordeur niet opende werd er door de brievenbus geschoten. De man raakte gewond aan zijn voet en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in. De straat is afgezet.

Een auto met de daarin de verdachten werd even later door agenten opgemerkt in de wijk Rijpelberg in Helmond. De bestuurder kreeg een stopteken, maar in plaats van te stoppen ging hij er met hoge snelheid vandoor. Een achtervolging was het gevolg. De politie tikte het voertuig een aantal keer aan, maar ook dat had geen effect. Kort daarop sprong de bijrijder uit de rijdende auto. Dat gebeurde op de Energiestraat in Deurne. De man raakte door deze actie zeer ernstig gewond. De bestuurder reed door. De gewonde man is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de voortvluchtige verdachte is inmiddels gevonden op de Zijlbergsestraat. In de omgeving wordt onder andere met honden naar hem gezocht.

De politie doet nu verder onderzoek op de Zeppelinstraat in Helmond, op de Energiestraat in Deurne en op en rond de Zijlbergsestraat in Deurne en is op zoek naar getuigen.

Later vandaag melde de politie dat de zwaargewonde man een 32-jarige Helmonder is. De andere verdachte, een 25 jarige man uit het Limburgse Montfort werd later aangehouden op een andere locatie in Helmond. De 32-jarige Helmonder ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.