Politie houdt Helmonders aan voor overvallen Helmond en Beek en Donk.

HELMOND / BEEK EN DONK – De politie heeft twee mannen uit Helmond, 20 en 21 jaar, aangehouden in verband met de reeks overvallen in Helmond en Beek en Donk eind 2018 . Eerder hielden de agenten al een 20 jarige verdachte uit Helmond aan. De recherche denkt dat de mannen deel uit maken van een groep die in wisselende samenstelling de overvallen pleegde in de regio Helmond en Beek en Donk.

Na de overval op de Albert Heijn in winkelcentrum Brouwhorst in Helmond op 9 februari werd een eerste verdachte aangehouden. Deze zit nog altijd vast op verdenking van betrokkenheid bij deze en meerdere overvallen.

Na die aanhouding kwam het onderzoek volgens de politie ‘in een stroomversnelling terecht’. Bij de politie kwam een groep jonge mannen in beeld, waarvan de agenten vermoeden dat die in wisselende samenstelling overvallen pleegde in de regio. Zo kwam de politie de twee aangehouden Helmonders op het spoor. Bij een van hen is thuis een jas aangetroffen die overeen komt met een jas die op bepaalde beveiligingsbeelden van de overvallen te zien was.

Mogelijk betrokken bij meer overvallen

De agenten benadrukken dat de nieuwe verdachten voornamelijk verdacht worden van betrokkenheid bij de overval op de Albert Heijn in Brouwhorst en de overval op een cafetaria in Beek en Donk. Er zijn aanwijzingen dat ze mogelijk meer weten over een aantal andere overvallen.