15-jarige Helmonder bekent overval tankstation Mierlo.

HELMOND – Een net 15-jarige jongen uit Helmond heeft bekend dat hij vorige week woensdag in Mierlo een tankstation heeft overvallen. De knul gaf zichzelf donderdagavond bij de politie aan.
Die avond werd het tankstation in Mierlo overvallen door iemand met een mes. Hij bedreigde een medewerker en ging er met de inhoud van de kassa vandoor. Aanvankelijk werd gesproken van een man van 22, die sprak met een Brabants accent. De dader blijkt dus een jongen van 15 te zijn.Hij zit vast en wordt in de loop van vrijdag uitgebreid gehoord. Een speciale officier van justitie voor jeugdzaken beslist daarna wat er verder hem gaat gebeuren.
Afgelopen maandag publiceerde de politie bewakingsbeelden van de overval op haar website. Ze werden ook verspreid via diverse sociale mediakanalen. De beelden werden massaal bekeken en leidden in de afgelopen dagen tot veel reacties. Hierbij werd vaak de naam van de verdachte genoemd. 

Zijn aanhouding stond al op stapel, maar voor het zover kwam, koos de jongen eieren voor zijn geld en gaf hij zichzelf aan. Hij werd donderdagavond thuis in het bijzijn van zijn ouders opgepakt.