Grootschalige oefening bij Eindhoven Airport, vliegtuig neergestort.

Eindhoven – Rond 8.00 komt er bij de politie in Eindhoven een melding binnen van een verdachte situatie in een vliegtuig dat nog moet gaan landen op Eindhoven Airport. Volgens een woordvoerder is door deze melding de vliegveiligheid in gevaar gekomen. Er wordt een team klaargezet op Eindhoven Airport om het vliegtuig op te vangen en eventuele verdachte(n) aan te houden na de landing.

Rond 9.30 uur blijkt dat bovenstaande melding erg serieus is; het betreffende vliegtuig is neergestort. Nabij de Oirschotsedijk ligt het toestel in een weiland. Het toestel is in stukken gebroken en er zijn tientallen gewonden en/of doden. Wat de exacte oorzaak is is niet bekend, maar de politie houdt er rekening mee dat het om een misdrijf gaat.

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse; tientallen ambulances zijn aanwezig om slachtoffers op te vangen en te behandelen. Ook de brandweer en politie zijn massaal uitgerukt. De slachtoffers worden veelal vervoerd naar ziekenhuizen in de buurt. Aanverwanten van de slachtoffers kunnen zich melden bij Eindhoven Airport.

Ook vond er in een ziekenhuis een scenario plaats. Daar werden diverse gewonden heen vervoerd. Er werd getest hoe ziekenhuispersoneel om gaat bij een ramp, waarbij vele slachtoffers zijn. Rond drie uur is de oefening afgelopen.