Brandweer ingezet voor babyzwaantje in Sint-Oedenrode.

Sint-Oedenrode – De Rooise brandweer moest er vrijdagochtend aan te pas komen om een nog groter drama te voorkomen. Gisteren plaatste MooiRooi.nl foto’s van zes babyzwaantjes, geboren bij de waterzuiveringsinstallatie. In de twaalf uur die volgden, verdronken vijf van de zes zwaantjes door toedoen van enkele miniwatervallen. Het brandweerkorps van Sint-Oedenrode wist er nog eentje te redden.

Natuurfotograaf Lisette van Helden was degene die aan de alarmbel trok. Toen zij ter plaatse kwam, zag ze nog twee babyzwaantjes in nood. Ze kon er helaas niet bij en ook papa en mama zwaan – die flink in paniek waren – konden hun laatste twee baby’tjes niet redden uit de stroming. De brandweer spoedde zich naar de plek des onheils en wist gelukkig nog één van de twee zwaantjes te redden. Helaas kwam het voor het andere zwaantje net te laat.