Wapens schiettent “The Gun Game” door politie in beslag genomen in Eindhoven.

EINDHOVEN – De politie heeft Schiettent Special Forces op Park Hilaria in Eindhoven vrijdag benaderd en alle wapens in beslag genomen. De tent is dan ook direct door de eigenaar gesloten. Volgens de politie werd er met wapens geschoten die onder de wapenwet vielen. Het gaat om airsoft-pistolen van het type Walther. Volgens de kermisexploitant werkt hij al vier jaar met deze soort wapens en heeft hij er een ontheffing voor, ook zouden er eerder nog nooit problemen omtrent de wapens zijn geweest.

Vier wapens zijn vrijdag in beslag genomen door agenten. De exploitant hoefde de deuren van de agenten niet te sluiten, maar had zonder wapens geen andere keus, omdat er geen andere mogelijkheden zijn voor de attractie

Omdat ze op gewone wapens lijken is het bezit van airsoftwapens in Nederland verboden, tenzij je bij een speciale vereniging met een vergunning zit. Volgens Atze Lubach van kermisvakbond Bovak geldt ook voor kermisattracties een uitzondering op de wapenwet.

De vertegenwoordiger van de kermisvakbond verteld: “De wapens zitten vast met een kabel dus je kunt ze ook niet meenemen, of voor andere doeleinden gebruiken. Bovendien heeft zo’n airsoftwapen een hele lage schietkracht.

De exploitant heeft ook een boete gekregen. “Het gaat om wapens die op echte wapens leken. Dat is strafbaar. Het OM besluit over eventuele vervolging en of het schiettuig vernietigd moet worden. Of de zaak openblijft is aan de exploitant zelf. Alleen mag dat niet meer met dergelijke gasdrukwapens,” aldus de politie