Nederlands Kampioenschappen Hogedruk 2019

Harskamp – Vandaag vond in het Gelderse Harskamp de landelijke finale van brandweerwedstrijden TS-HS (Tankautospuit, Hoge Druk) plaats. Negen teams van vrijwillige en beroepsbrandweerlieden nemen het in de wedstrijd tegen elkaar op. Er wordt gelet op diverse veiligheidsaspecten en keuzes van manschappen en bevelvoerders. Voor elke handeling volgens procedure worden er punten uitgedeeld. Voor elke gemiste of verkeerd uitgevoerde handeling ontvangt het team minpunten.

Het scenario was een automatisch brandalarm; bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een inbraak. Na afloop van de inbraak is er brand gesticht om sporen te wissen. Er waren drie inbrekers, twee daarvan zijn gewond geraakt. Er bevonden zich in het pand drie warmtebronnen welke geblust moesten worden. Er was een vuurhaard in een keuken, en er was doorslag naar de tweede verdieping. Deze doorslag kon alleen gezien worden na een uitgebreide naverkenning.

De brandweerlieden uit Zutphen hebben de wedstrijd gewonnen. Het ASK ‘T Harde is tweede geworden. Brandweer Loppersum ging met de derde prijs aan de haal.

4: Zwijndrecht

5: ‘S Gravendeel

6: Kootwijkerbroek

7: Putten

8: Bakel

9: Ravenstein