Zwaargewonde man in Veldhoven opgepakt voor brandstichting in Eindhoven

EINDHOVEN – Aan de Emmastraat in Veldhoven is dinsdagnacht een man opgepakt voor brandstichting. Hij zou eerder die avond zijn voormalige huis aan de Lemmenslaan in Eindhoven in brand hebben gestoken.

Het huis was onlangs door instanties leeggehaald en per opbod verkocht. De buren hadden de vorige eigenaar eerder op de avond via de dakkapel naar binnen zien klimmen. De vorige eigenaar was na de brand verdwenen en niet meer aangetroffen. De brand zelf was vrij snel onder controle, maar de schade binnen is groot.

Kort na middernacht kwam er bij de meldkamer de melding binnen van een man met brandwonden aan de Emmastraat in Veldhoven. De man zou met een verbrand gezicht en roetzwarte handen zijn aangetroffen.

De man zou zeer ernstig gewond zijn. Hij is in kritieke toestand per traumahelikopter overgebracht naar het brandwondencentrum in Rotterdam. Het uitgebrande huis is afgelopen nacht door politie bewaakt. Woensdag zal de politie daar verder onderzoek doen.