28 bekeuringen tijdens controle op fiets-verlichting in Gemert

Gemert- De politie heeft dinsdagavond en woensdagochtend gecontroleerd op het voeren van verlichting in en rond Gemert. Afgelopen weken zijn er diverse waarschuwingen verspreid , zowel door agenten op straat als via de media en social-media. Op dinsdagavond waren drie agenten op pad om fietsers te bekeuren, toen werden er 9 bekeuringen uitgeschreven. Op woensdagochtend zijn 6 agenten waaronder een paar politiestudenten en vrijwillige politieagenten en 2 Boa’s een uur eerder begonnen met hun werkzaamheden om de verlichtingscontrole uit te voeren. Hierbij gingen agenten als koppeltjes van 2 per scooter of auto op pad opzoek naar fietsers zonder licht.

Naast dat er 17 fietsers zijn bekeurd voor niet werkend licht waren er diverse fietsers die hun verlichting niet hadden aanstaan, maar waarbij het wel bleek te werken. Ook werd er een brommerrijdster bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Een snorfietsrijder bleek overigens niet te beschikken over een bromfietsrijbewijs, ook hij ontving een bekeuring. De politie zal aankomende dagen nog vaker controleren op verlichting.