Twee zwaargewonde bij brand in Eindhovense flat

EINDHOVEN – In een appartement aan de Offenbachlaan in Eindhoven heeft donderdagochtend rond 06:00 een uitslaande brand gewoed. Bij de brand zijn volgens de politie twee mannen zwaargewond geraakt. Het gaat om een bewoner van het appartement en een bezoeker. Een woordvoerder van de politie noemt hun toestand ‘zorgwekkend’. Hij heeft het over ernstige brandwonden. Op het moment dat de mannen werden gevonden, waren zij niet aanspreekbaar. Ze zijn door de brandweer uit huis gehaald.

Rond halfzeven werd een van de gewonden met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De ander werd op dat moment nog ter plekke verzorgd. Later is ook dit slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Naast de twee slachtoffers waren er geen andere mensen in de woning aanwezig. Kort voor zeven uur was het sein brand meester volgens de politie gegeven.

De overige Bewoners van het appartementencomplex rond het getroffen appartement zijn uit voorzorg donderdagochtend vroeg naar buiten gehaald. Het gaat om bewoners van vier appartementen. Volgens de politie is uit metingen gebleken dat er geen gevaar is voor hun gezondheid. Ook is er volgens een woordvoerder geen sprake van instortingsgevaar. De verwachting is dat deze mensen snel terug kunnen naar hun huizen.. Er werden diverse hulpdiensten opgeroepen, waaronder twee traumahelikopters. Over een oorzaak van de brand is nog niks te zeggen. De politie geeft aan in elk geval niet uit te gaan van een misdrijf.