Brandweer rukt uit voor gaslucht Eindhoven

Eindhoven – Zondagochtend omstreeks 11:15 is de brandweer van Eindhoven voor een gaslek in een woning op de vierde etage van een flat aan de Spanvlinderplein. De brandweer die snel ter plaatste was kon in eerste instantie niets vinden, ook een meting gaf geen resultaat. Een bewoner van de flat had in de meterkast een gaslucht geroken en heeft vervolgens direct de hoofdkraan dichtgedraaid en meteen goed gelucht. Hierdoor kon de brandweer niets vinden, maar nadat de brandweer de gaskraan weer open draaiden roken ze inderdaad een gaslucht en bleek het te gaan om een bewoner die de gaskranen had opengezet waarna hij vertrok. Ook Enexis kwam ter plaatse. De politie is opzoek naar de bewoner. De brandweer is hierna weer retour naar de kazerne gegaan. De man werd later door de politie gesignaleerd waarna een achtervolging ontstond. Tijdens de achtervolging chraste hij met zijn auto en sloeg over de kop. Hij is aangehouden.