Wapenkelder in bossen bij Oss aangetroffen

OSS – In een klein bos vlakbij het woonwagenkamp in Oss waar het woensdag opgepakte onderwereldkopstuk Martien R. (48) is opgepakt, heeft de politie in ondergrondse containers een voorraad Kalasjnikovs en M16’s gevonden. Politie en OM vermoeden dat ze van de beruchte misdaadfamilie R. zijn.

Dat heeft het OM Oost-Brabant vrijdag bevestigd aan De Telegraaf. Sinds woensdagochtend kammen honderden mensen van Defensie, politie en FIOD het woonwagenkamp en de directe omgeving uit. Dat gebeurt in het kader van operatie Alfa tegen de familie R. De familie zou de spil vormen van een zware, internationale misdaadorganisatie. Naast Martien zijn woensdag ook zijn zoon Anton (26) en broer Toon ’De Neus’ R. (55) opgepakt.

In containers onder de grond waren zeven Kalasjnikovs en twee M16’s verborgen. De verborgen ruimtes bleken met eigen camera’s te worden bewaakt. In totaal werden er op en bij het kamp acht kalasjnikovs, twee M16-vuurwapens, een stengun en zes vuistvuurwapens gevonden, waarvan één in een verborgen ruimte in een auto.

Vooral de M16 is een erg zwaar wapen. Politie en OM vermoeden dat het wapenarsenaal net als eerder op het kamp aangetroffen vuurwapens, van de familie R. zijn. De drie worden dan ook verdacht van vuurwapenbezit. Hoe de politie de containers op het spoor is gekomen is onbekend. Mogelijk is de locatie naar voren gekomen door observaties, afgeluisterde gesprekken of onderschepte communicatie. Op het kamp zijn ook enorme hoeveelheden contact geld ontdekt. Vooral in verborgen ruimtes.