Wapens, 8 granaten en geld aangetroffen bij operatie Alfa

Lith – De politie heeft vandaag op het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith onder andere acht handgranaten gevonden. Vanwege Operatie Alfa rondom topcrimineel Martien R. zijn donderdag op verschillende locaties in Oss , Lith en Friesland ingevallen gedaan. Bij een chalet in Sumar (Friesland) werd een vuurwapen aangetroffen.

Vanwege de vondst van de explosieven werd het kamp en de omgeving rond het middaguur tijdelijk ontruimd. Specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) vanuit Driebergen kwamen ter plaatse en hebben de handgranaten veiliggesteld en afgevoerd. De doorzoeking van het kamp zal morgen verder.

Aanleiding van de invallen was volgens de politie de kans om een vierde verdachte in het onderzoek aan te houden. De kans bestond dat hij op één van de locaties aanwezig was, maar hij werd echter niet aangetroffen. Naar hem wordt inmiddels nog gezocht.

Het onderzoek (operatie Alfa) naar Martien R. en zijn kompanen is inmiddels een week aan de gang. Honderden agenten en specialisten van defensie zochten in huizen, schuren, weilanden en op verstopplekken in de ondergrondse containers of ruimtes naar geld, drugs en wapens.

Volgens de politie, moet blijken uit verder onderzoek of er nieuwe acties gaan komen.

Foto: Politie