Sleutels van bergingsbedrijf afgepakt in Helmond

Aarle-Rixtel/ Helmond- Op de N279 bij Aarle-Rixtel is dinsdagochtend rond 07:15 een bestelbus in brand gevlogen. De bestelbus vatte al rijdend vlam. De bestuurder kon zijn bus tijdig verlaten en raakte niet gewond. De brandweer van Helmond heeft de bus geblust. Een bergingsbedrijf heeft de bestelbus afgesleept. Toen de berger de bestelbus wilde lossen aan de Beemdweg in Helmond liepen de gemoederen wat hoog op. De eigenaar van de bus wilde dat de berger hem op een aangewezen plek neer zou zetten maar doordat de bus diesel lekte wilde de berger de bus niet op die plek neerzetten omdat dit een openbare plek was. De eigenaar was het hier niet mee eens en pakte de sleutels van de bergingstruck af en ging er vandoor. De berger belde hierop de politie die tussen beide kwam en de sleutels terug gaf aan de berger. Na overleg is besloten de bestelbus op een andere plek te lossen. De politie zal een rapport opmaken over het incident.