Ontsnapte gevangene botst met bestelbus op Lantaarnpaal in Gemert

HANDEL – Een 45-jarige man uit Handel had het idee om zondag naar de verjaardag van zijn stiefmoeder te gaan, maar dat liep iets anders. De man had een slokje te veel op, botste met zijn bestelbus tegen een lantaarnpaal op de N272 in Gemert én bleek nog minimaal een jaar in de cel te moeten zitten.

De man wilde zondagmiddag rond 13:00 uur zijn familie ophalen om naar de verjaardag van zijn stiefmoeder te gaan. In een bocht van de Zuid-Om in Gemert raakt de man van de weg en ramde een lantaarnpaal die helemaal uit de grond gereden werd.,De politie die ter plaatse komt ruikt direct een alcoholgeur en na een eerste test bleek de man inderdaad positief te scoren.”Eenmaal op het bureau geeft een uitgebreide ademanalyse aan dat de 45-jarige verdachte veel te veel alcohol heeft gedronken. Hij is zijn rijbewijs kwijt. Na een naam controle in het politiesysteem blijkt dat de man gesignaleerd staat omdat hij uit de gevangenis is ontsnapt De man moet nog minimaal een jaar zitten.

Een bergings bedrijf heeft de beschadigde bus van de werkgever van de man afgesleept.