Zeer grote brand in Deurne bedreigd woningen

DEURNE – Door de grote natuurbrand in de Deurnese Peel zijn in Liessel dinsdagavond uit voorzorg twee woonboerderijen ontruimd. Ze worden door het vuur bedreigd. En in het Limburgse Griendtsveen zijn tientallen woningen ontruimd die bedreigd worden door de brand. De snelweg A67 is vanwege de rookontwikkeling afgesloten. Het vuur in het natuurgebied brand al sinds maandagmiddag. Het lukt de brandweer tot nu toe niet om het vuur onder controle te krijgen. Door de wind laait het vuur telkens op. Volgens de hulpdiensten gaat het nog zeker de hele nacht duren om de brand te blussen. Rijkwaterstaat meldt dat rond acht uur ‘s avonds is besloten om de snelweg A67 tussen knooppunt Leenderheide bij Eindhoven en afrit Liessel in beide richtingen af te sluiten vanwege de rookontwikkeling. Het verkeer tussen Eindhoven en Venlo moet omrijden via Roermond.