Brandweer naar klikobrand in Geldrop

Geldrop – De brandweer van Geldrop is donderdagmorgen even voor half tien gealarmeerd voor een buitenbrand in de Fleskensstraat. Een vrijwillige brandweerman van het Geldropse korps kwam toevallig de straat in en zag rookontwikkeling achter een woning. Vervolgens heeft hij bij de woning aangebeld, maar er deed niemand open. Daarop heeft hij zijn collega’s gebeld en deze zijn met spoed uitgerukt. Inmiddels heeft een buurman open gedaan en via zijn woning naar achteren gelopen. Daaruit bleek dat er een kliko in de brand stond. Met behulp van een tuinslang het brandje geblust. De bewoner die wel thuis was wilde bewust niet openmaken. Hij gedroeg zich ook verveling in de richting van de brandweermannen die de brand bluste. De collega’s hebben vervolgens de smeulende kliko met de hogedruk nageblust.