Auto crasht na politie achtervolging in Gemert

Gemert- Een personenauto is zondagmorgen rond 09:40 gecrasht op de Groeskuilen in Gemert. De auto werd op dat moment achtervolgd door een aantal politiewagens. De politie kreeg diverse meldingen vanuit onder andere de Kapelaanstraat en de Burgemeester Rietmanstraat in Gemert. Daar zou de automobilist over het trottoir rijden en gevaarlijk weggedrag vertoond hebben. Diverse mensen konden net op tijd opzij springen om de auto te ontwijken. Ook een aantal fietsers zouden zichzelf in veiligheid hebben moeten brengen om niet aangereden te worden door de man. Hierop is de politie de auto gaan zoeken. Toen deze aangetroffen werd weigerde de man te stoppen en ging er vandoor. De achtervolging was al enige tijd gaande door verschillende straten van Gemert toen het op de Groeskuilen mis ging. De auto had eerder in dezelfde straat ook een paal uit de grond gereden. De bestuurder is door de politie geboeid afgevoerd. Volgens omwonende had het veel erger kunnen aflopen, ca 50 meter verder dan de auto tot stilstand kwam tegen een lantaarnpaal , fietste een moeder met kind, deze kwamen met de schrik vrij.