Zeven verdachten aangehouden voor productie van drugs in Gemert, Uden, Tilburg , Kapel Avezaath en Schaijk.

Uden, Gemert, Tilburg, Kapel Avezaath en Schaijk – De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid heeft gisteren zeven verdachten aangehouden. Hierbij werden verdovende middelen aangetroffen en een tabletteermachine. Al eerder nam de politie een grote hoeveelheid verdovende middelen in beslag. De aanhoudingen waren een opvolging van een al langer lopend rechercheonderzoek. Op 27 maart 2020 werd in Waalwijk een tabletteerinrichting aangetroffen die meer dan 5000 xtc-pillen per uur kon draaien. Daarnaast werden ook verschillende stempels, kleurmiddel en cellulose aangetroffen. Goed voor honderdduizenden pillen. In Uden werd een opslaglocatie aangetroffen met bijna 8000 kilo caustic soda, meer dan 1500 liter fosfor- en mierenzuur en een paar duizend amfetaminepillen. Bij het pand in Uden stond ook een vrachtwagen met daarin 17000 liter aan chemicaliën en oplosmiddel. De politie kon op dat moment geen verdachten aanhouden. Na het aantreffen van deze goederen ging de politie verder met het onderzoek en kon dus gisteren zeven verdachten aanhouden. Het gaat hier om zeven mannen in de leeftijd van 23 tot 58 uit oa. Tilburg en Uden. Zij werden gisterochtend aangehouden en ingesloten voor verhoor. Er werden zoekingen gedaan in woningen en bedrijven in Uden, Gemert, Tilburg, Kapel Avezaath en Schaijk. Op deze locaties werd meer dan 30 kilo synthetische drugs aangetroffen, een tabletteerinrichting, een blokkenpers en 45.000 euro. De politie zette zwaar materiaal in om de panden te betreden. Zo werd er ondermeer in Uden en Gemert een Bearcat in gezet om de poort en roldeuren van de panden eruit te rijden