Noodverordening heel Helmond, politie met veel man aanwezig

Helmond- Burgemeester Elly Blanksma van gemeente Helmond heeft vanavond gemeld dat zij in overleg met het OM en de politie besloten heeft om voor vanavond voor het hele grondgebied van Helmond de noodverordening in te stellen. Ook heeft ze vier gebieden aangewezen als risico gebied . Hier mag de politie ook preventief fouilleren. Beide maatregelen gelden tot morgenochtend 06.00 uur. De driehoek zal optreden tegen verstoring van de openbare orde. “We staan niet toe dat inwoners van Helmond zich onveilig voelen in hun eigen woonomgeving.” Aldus de burgemeester.De politie is in grote getallen aanwezig met ondermeer ME bussen en opvallende politie eenheden. Bij het stadskantoor in Helmond staan ca 10 bussen opgesteld. Ook lopen er politie te paard door de binnenstad en omliggende gebieden. Tot op heden lijkt het mee te vallen.