Blikseminslag in Margrietstraat Beek en Donk

Beek en Donk – Vrijdagavond even na elf uur kwam er een melding van een woningbrand aan de Magrietstraat in Beek en Donk. De brandweer is met spoed naar de woning uitgerukt. Ter plaatste bleek het te gaan om een blikseminslag in de grond nabij de woning.

Een omstander stond buiten een sigaretje te roken toen deze de bliksem zag inslaan in de grond. Daarbij ontstond een vuurbal. Door de inslag viel diverse elektronische apparatuur in de woning uit en roken de bewoners een brandlucht. Uit voorzorg hebben zij de brandweer gebeld, maar deze hoefde niet in actie te komen. En konden volstaan met een nacontrole. De brandweer van Beek en Donk kon maar op één manier bij de woning komen, door de straat vanaf een bepaalde kant in te rijden. Dit kwam doordat er een aantal auto’s dermate geparkeerd stonden dat de brandweer de straat niet kon doorrijden.