Hond red baasje in Geldrop

Geldrop – Even voor 12 uur werd de brandweer van Geldrop opgeroepen om assistentie te verlenen aan de Laan der vier Heemskinderen. De brandweer kon in eerste instantie de exacte locatie niet goed vinden. Na enig speurwerk bleek dat er een man in een elektrische rolstoel door onbekende reden de bosjes ingereden te zijn gelegen naast de Kleine Dommel op 200 meter van de Laan der vier Heemskinderen.

De man was zo ver de struiken in gereden dat deze bijna te water was geraakt en haast niet zichtbaar was vanaf het fietspad. Doordat zijn hond lange tijd aan het blaffen was zijn toevallige voorbijgangers gaan kijken en vonden de man, hierop hebben ze meteen het alarmnummer 112 gebeld. De brandweer heeft aardig werk gehad om de man te bevrijden uit de struiken. Na controle door het ambulancepersoneel is een brandweer vrouw te voet meegelopen om de man veilig thuis te brengen.