Veel politie bij demonstratie zwarte piet in Eindhoven

EINDHOVEN – Zondagmorgen 22 november rond 12.00 uur was een demonstratie bezig voor zwarte piet aan de Stadhuisplein in Eindhoven Tientallen demonstranten trekken door de stad als zwarte piet of Sinterklaas. De demonstranten zijn voorstander van zwarte piet. In de binnenstad zijn veel politie en mobiele eenheid voertuigen te zien. Doordat het de laatste tijd onrustig is met demonstraties over dit onderwerp is de politie uit voorzorg met grote aantallen aanwezig.

KOZP had ook een demonstratie alleen die werd afgeblazen door de organisatie. Tot nu toe is het rustig in de stad. Uit voorzorg waren twee mensen aangehouden. Ze zouden op facebook berichten hebben verzonden. Daarin riepen ze van plegen van strafbare feiten en voor onrust te zorgen in aanloop naar en bij de demonstratie.