Politie handen vol met ongeregeldheden in Helmond (foto’s)

Helmond- De politie heeft zondagavond zijn handen vol gehad aan een groep jongeren in Helmond. Deze jongeren kwamen rond 20:30 bijeen bij sportcentrum de Braak. Kort hiervoor was een kleine brand bij de tennisvereniging aan de Braakse bosdijk. De jongeren verzamelde zich tegenover de parkeerplaats bij de tennisvereniging waarna ze rond 21:10 in de richting van het centrum trokken. Ze bekogelde de politie en omstanders met stenen en tegels. Nadat de politie versterking kreeg van een arrestatie eenheid en de ME werd de groep uiteen gedreven en verspreidde de jeugd zich door de Leonarduswijk in Helmond. Tot circa 23:00 waren er een aantal aanhoudingen verricht. Een van de jongeren rende weg voor de politie en rende bij vreemde mensen achter de woning in om via de voorzijde de weg weer op te vluchten. Hij werd korte tijd later alsnog opgepakt door de ME.

De jongeren worden overgebracht naar cellencomplexen in de regio waar ze worden voorgeleid. Diverse politie voertuigen liepen schade op door de ongeregeldheden.