Loodzware kluis op de weg in Helmond

Helmond- De politie en brandweer zijn donderdagavond gealarmeerd voor een loodzware kluis die midden op straat lag aan de Oranjelaan in Helmond.

Omwonenden hoorden wel een harde knal, maar sloegen er niet direct op aan. Volgens omstanders werd pas na een uur of twee contact opgenomen met de politie. Ook voor de agenten is het een raadsel. Zit er iets in? Is hij ergens gestolen? Het ding zit goed op slot. Het lijkt erop dat hij van een voertuig of aanhanger is afgevallen. Mogelijk is de spanband met haak – die nog om de kluis heen zit – losgeschoten. Op de straat en kluis zijn sporen van een val te zien.

De brandweer kwam erbij voor assistentie , maar kreeg met de beschikbare apparatuur het gevaarte niet opgetild. Daarom is een autobergingsbedrijf ingeschakeld. De kluis is met een takelwagen meegenomen en zal elders worden onderzocht.