Twee auto’s geborgen uit Zuid-Willemsvaart in Helmond

HELMOND – Woensdagmorgen 7 april rond 9.00 uur werd een bergingsactie gestart na de vondst van twee personenauto’s in het water van de Zuid-Willemsvaart aan de Kanaaldijk Z.O. in Helmond.

Een schip met een kraan is aanwezig om de personenwagens naar boven te takelen. Er staan twee containers klaar om de personenwagens direct in te plaatsen zodra deze uit het water zijn gehaald. De personenwagens zijn ontdekt door de gemeente die twee sluizen gaat vernieuwen tussen Helmond en Lierop. De politie weet niet hoelang de voertuigen in het kanaal liggen.

Onderzoek zal dit moeten uitwijzen. Daarnaast is niet bekend of er nog personen in de voertuigen zitten. De twee personenwagens zijn korte tijd geleden gelokaliseerd. De politie en gemeente hebben de locaties gemarkeerd waardoor ze vandaag sneller te vinden waren.