Ernstig ongeval na politie achtervolging in Eindhoven

Eindhoven- Een automobilist is zaterdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij crashte op de Meerenakkerweg in Eindhoven. Dit gebeurde rond twee uur ’s nachts, na een politieachtervolging die eerder in Veldhoven begon. De bestuurder van de auto had van de politie een stopteken gekregen tijdens een verkeerscontrole, maar ging ervandoor. Na een wilde achtervolging door Veldhoven botste de man in Eindhoven op een boom. Bij het ongeval
vloog het motorblok uit de auto. De weg was bezaaid met onderdelen. De auto zelf tolde na de botsing nog enkele tientallen meters verder, maar kwam toen zwaar beschadigd tot stilstand op de rijbaan. Vanwege de ernst van de situatie werden meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.
Vanwege de crash werd de Meerenakkerweg het grootste deel van de nacht afgesloten in beide richtingen. Een andere politie-eenheid onderzoekt de crash.