Vrouw meldt schietpartij in Eindhoven

Eindhoven- Een vrouw uit Eindhoven heeft de meldkamer van de politie zondagnacht tientallen keren onnodig gebeld. De vrouw gaf dverse valse meldingen door via telefoonnummer 112.
Bij de Brabantse meldkamer is de vrouw bekend als een persoon die valse meldingen verspreid, evenals haar adres aan de Cavallilaan. Meldingen van de vrouw worden door deze meldkamer daarom niet zomaar doorgezet naar de eenheden op straat maar eerst verder uitgezocht alvorens er eenheden naar toe te sturen.
Op het moment dat de meldkamer een eenheid naar de vrouw wilde sturen om met haar in gesprek te gaan over de valse meldingen kwam via een andere meldkamer in Rotterdam een melding binnen over een schietpartij in de Eindhovense Cavallilaan. De vrouw was door de computer van de landelijke meldkamer namelijk worden doorgeschakeld naar een andere meldkamer als de ‘eigen’ meldkamer het op dat moment drukker heeft. Omdat deze vrouw bij de meldkamer in Rotterdam niet bekend is, werden er direct een aantal eenheden in kogelwerende vesten naar het adres van de vrouw aan de Cavallilaan gestuurd.
Daar bleek al snel dat het weer om een valse melding ging. De Agenten die ter plaatse kwamen gingen daarop in gesprek met de vrouw. De vrouw gaf aan spijt te hebben van haar actie en beloofde het niet weer te doen.