Felle brand in woning

BEEK EN DONK – Maandagavond 21 augustus om 23.00 uur was brand ontstaan in een woning aan de Oude Bemmerstraat in Beek en Donk.

De brand was bij aankomst van de brandweer al uitslaand. Bij de brand kwam ook veel rookontwikkeling vrij. De brandweer had vanwege de felle brand al snel opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ om meer materieel aanwezig te krijgen.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een kaars. De woning is totaal uitgebrand door de korte maar hevige brand. Voor de bewoners word voor opvang gezorgd. De bewoners hebben de kinderen die boven op bed lagen op tijd kunnen redden en de woning kunnen verlaten. Wel zijn de nagekeken door ambulance personeel. De bewoners van de naastgelegen woning moeten de nacht ook elders doorbrengen omdat hun huis gevuld is met rook.

De straat werd tijdelijk afgezet door de hulpdiensten. De brand trok veel bekijks van omwonende.